Ooglidcorrectie


Er zijn verschillende technieken die bij een ooglidcorrectie kunnen worden toegepast. De techniek die de plastisch chirurg zal toepassen is afhankelijk van verschillende factoren:

  • Overtollig vet en huid in het ooglid gebied.
  • De positie van uw wenkbrauwen en de conditie van de spieren rondom uw oogleden.

Omdat de begincondities bij ieder mens verschillen, zullen de resultaten bij elk mens anders zijn. De operatie duurt ongeveer anderhalf uur.

Bovenooglidcorrectie

Bij een bovenooglidcorrectie wordt meestal een incisie gemaakt tussen de natuurlijke plooi van het bovenste ooglid tot en met de lachlijnen in de buitenhoek.
Met een pen tekent de chirurg een nauwkeurige schets op de huid.
Vanuit de incisie kan, afhankelijk van de procedure, overtollige huid en/of vetweefsel met een scalpel worden verwijderd.
Omdat de incisie de natuurlijke plooien van het bovenste ooglid volgt blijft het litteken vaak onopgemerkt.

Onderooglidcorrectie

Bij een onderooglidcorrectie zit de incisie vaak verborgen onder de wimper.
Vanuit deze incisie wordt overtollig huid, vet en spieren verwijderd.
Net zoals bij een bovenooglidcorrectie volgt ook hier de snee de natuurlijke plooien waardoor het litteken vaak nauwelijks opvalt.
Bij het vooronderzoek voor de ooglift wordt er gekeken of u in aanmerking komt voor één van onze behandelingen. Mocht dit zo zijn, dan ontvangt u van de arts informatie over die ooglidcorrectie behandeling en over de te verwachten resultaten.
Of u in aanmerking komt is overigens niet afhankelijk van uw leeftijd of de mate van overhangende oogleden. Zo komen bijvoorbeeld al veel mensen van onder de 45 al in aanmerking, omdat bij hen een relatief kleine correctie vaak al tot een forse cosmetische verbetering leidt.

Vervolgens vraagt de arts naar de medicijnen die u gebruikt. Zo moeten bloedverdunners en pijnstillers die een bloedverdunnende werking hebben tijdelijk worden gestopt in overleg met de arts. Hierover later meer.

Wallen kunnen verschillende klachten veroorzaken

Vaak voelen de ogen vermoeid aan, soms ook zwaar. Naarmate de dag vordert gaat het kijken lastiger en ontstaan bijvoorbeeld problemen met lezen. Ook worden de ogen soms droog, doordat ze minder goed bevochtigd kunnen worden. En dan is er nog het uiterlijk: men ziet er ouder en vermoeider uit, ook al voelt men zich prima.

Oorzaken

De oogleden aan de bovenkant van het oog kunnen uitzakken als de huid en de onderliggende lagen verouderen.
Hierdoor gaan ze rimpelen en ontstaan zogenaamde ‘wallen’. Soms gaan de oogleden over de wimpers heen hangen.
Vaak ontstaat aan de binnenkant van het bovenooglid een kleine wal. In de onderoogleden ontstaan vaak wallen doordat het vet rond de oogbal uitzakt.
Dit kan ook op jonge leeftijd ontstaan door erfelijke factoren. Het verouderingsproces van de huid verschilt per persoon. Door de jaren verliest de huid haar elasticiteit, wordt dunner en meer gerimpeld.
Een factor die het verouderingsproces versnelt, is langdurige blootstelling aan zonlicht.

WAT KUNT U VERWACHTEN VAN DE OOGLIDCORRECTIE?

Als u na het consult besluit dat u een ooglidcorrectie bij ons wilt laten uitvoeren, maken we een afspraak voor de operatie. Deze vindt plaats in een van onze moderne operatiekamers, die vanzelfsprekend aan de strengste hygiëne-eisen voldoen.

Wat kunt u verwachten van de operatie en waar moet u rekening mee houden?

De operatie

Vooraf wordt u verdoofd. In de meeste gevallen is een plaatselijke verdoving voldoende. Hierbij wordt met een fijn naaldje een verdovingsvloeistof in de oogleden ingespoten. Dit is het enige moment waarop u mogelijk pijn voelt. De verdere ingreep is pijnloos.
Als de oogleden verdoofd zijn, zal de plastisch chirurg de correctie uitvoeren. De operatie duurt tot 1,5 uur afhankelijk van de ingreep.